opreismetsuzanne.reismee.nl

WERKEN OP TEXEL

Heyy people :)


Wat was het de afgelopen twee maanden toch druk... De maanden zijn zó voorbij gegaan, maar ik heb er erg van genoten :) 

De laatste update die ik had gegeven was op 12 augustus, de dag dat ik een interview had met Travel Active. Hierbij werd mijn Engels getest en het was gelukkig allemaal goed! Op woensdag 14 augustus had ik een sollicitatiegesprek bij een hotel/restaurant in de buurt. Ik was op zoek naar een baan in september, en dit hotel had toevallig net iemand nodig voor in september. Ik ben toen aangenomen en op woensdag 4 september kon ik gaan beginnen met werken, enige nadeel was dat het in september dus kwart voor 6 opstaan werd :o. MAAR ik had in ieder geval een tijdelijke baan kunnen vinden, hooray! Toen ik thuiskwam ben ik snel verder gegaan met het voorbereiden van m'n werkperiode op Texel. Want vrijdag 16 augustus was de dag dat ik de hele dag mocht reizen naar Texel <3.


Vrijdag 16 augustus t/m donderdag 22 augustus

Vrijdag kwam ik rond 16 uur aan op het vakantiepark op Texel. Het blijft altijd spannend of je klikt met je collega, wat best belangrijk is want je bent 24/7 met elkaar, maar gelukkig konden we het goed hebben! In de avond gingen we dan ook gezellig uit, genieteee. We ontmoetten hier 2 teams van een voetbalclub en het was erg gezellig met ze :p. Misschien iets té gezellig, want ze hadden ons zover gekregen om de volgende dag weer uit te gaan... Terwijl we zondag gewoon weer vroeg op moesten om te gaan werken. Maar je leeft maar 1 keer right. Deze avond kwamen we rond 4 uur thuis, dus we hadden wel afgesproken om de volgende dag het iets minder laat te maken... Zaterdag waren we gelukkig wél vrij, dus na lang uitgeslapen te hebben gingen we naar het plaatsje De Koog.  Den Burg is meestal iets bekender dan De Koog, maar ik kan jullie vertellen dat De Koog een stuk gezelliger is! In de avond was het dan weer tijd om uit te gaan.. Het was het plan om uiterlijk half 2 terug te gaan, maar natuuuurlijk werd het uiteindelijk toch nog rond 3 uur. Zondag stond de wekker alweer om 8 uur. Gezellig met een kater de kinderen vermaken dus, maar ik heb enorm kunnen lachen met mijn 'collega'. Het blijft een gek gevoel om het een collega te noemen, omdat je vaak toch wel een andere band opbouwt als je met elkaar leeft. Ik zou dat niet kunnen zeggen bij mijn collega's van de Albert Heijn. 

Tussen de ochtendactiviteit en middagactiviteit hadden we altijd best veel vrije tijd, het was zulk mooi weer en we zijn zo vaak naar het strand geweest! Mis het nog steeds.. Hier thuis kan ik niet even naar het strand fietsen helaas. In deze week kreeg ik helaas de griep en moest ik dus veel activiteiten doen terwijl ik koorts had, ja dat was vermoeiend. Vooral theater was zó zwaar, het ene moment had ik het hartstikke heet en het andere moment zat ik opeens te rillen van de kou. Maar the show must go on! Ik kon nog steeds genieten van de geweldige kinderen die er waren. 

Ook heb ik op dinsdag 20 augustus het goede nieuws gekregen dat ik geaccepteerd ben voor het au pair programma!!! DE ZOEKTOCHT KAN BEGINNEN! Ik kreeg deze week, op vrijdag 23 augustus, ook meteen een familievoorstel. Dit houdt in dat deze familie interesse in mij heeft. Helaas was dit niet de perfecte match, maar het gaf mij een goed gevoel dat er al zo snel een familie interesse in mij had. Mijn droom begon nu toch al weer wat meer realiteit te worden.   


Vrijdag 23 augustus t/m donderdag 29 augustus 

Vrijdag 23 augustus hadden we weer een vrije dag. Het was ook de dag dat mijn 'collega' klaar was met werken op het vakantiepark. Vanaf deze dag zou ik er alleen voor staan. Nu stonden haar ouders op een andere camping op Texel, waardoor ik zaterdag mijn vrije dag gelukkig niet alleen hoefde te besteden. Zaterdag hadden haar ouders mij opgehaald met de auto en gingen we gezellig met z'n vieren zwemmen op hun camping. Deze camping was zo luxe! Het zwembad had wel 4 verschillende soorten glijbanen. Ik was nog steeds ziek, maar het was wel erg leuk. Nadat ik meegegeten had (lief!) werd ik weer thuisgebracht. En toen begon de week écht. Ik stond een week lang alleen op het vakantiepark en had dus het appartement voor mezelf. Het was meteen een goede test voor mijn jaar in Ierland! Het was deze week erg rustig en ik heb dus ook weleens maar 2 kinderen gehad. Er waren ook een paar kinderen die ik echt goed heb leren kennen en waarmee ik een band heb opgebouwd. Wat waren het toch een schatjes. Deze kinderen waren bijna allemaal Nederlands, waardoor het ook een stuk gemakkelijker was allemaal. De eigenaren van het vakantiepark waren ook geweldige mensen! Aankomende zomervakantie zal ik waarschijnlijk geen tijd meer hebben om nog te gaan werken op een camping, maar áls het kon, wilde ik sowieso weer terug naar dit vakantiepark. Ik voelde me hier erg op mijn gemak, ik zal hier zeker nog een keer naar teruggaan (in tegenstelling tot het park in Makkum). Aan het eind heb ik ook een doos Merci (LIEFDE) gekregen en een geplastificeerde foto van mijn typetje :p. Mijn typetje heette Flo en kon ieeedereen high fives gegeven, dat liet ze natuurlijk ook wel even zien. Moest enorm uit mijn comfort zone stappen, maar ik heb uiteindelijk zo erg kunnen genieten van het theater. Het is altijd het idee dat je laat lijken dat jij als animatiemedewerker een ander persoon bent dan jij als typetje, maar sommige kinderen waren erg slim en hadden door dat ik dezelfde persoon was. Op de dag dat ik vertrok kwam ik nog een paar kinderen tegen. Ik ging ze een high five geven en knuffelen, toen ik wegliep riep een kindje heel hard "DOEIII FLO!"..   Nou dit waren weer de updates tot en met donderdag 29 augustus. De volgende post zal ik verder gaan vanaf vrijdag 30 augustus, de dag voor Juuls sterfdag en de dag dat ik samen met mijn ouders Texel ging verkennen en weer richting huis ging. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn avontuur dit jaar te lezen :) 


Kusjeees Suus

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active